51

Novice "zMIGAJ!"

Projekt "zMIGAJ!"- ko mladi soustvarjajo zdrav življenjski slog

Ljubljana, 2. april 2024 – Zavod za šport Republike Slovenije je danes, v prostorih Fakultete za šport, predstavnikom srednješolskih vzgojno izobraževalnih zavodov predstavil projekt "zMIGAJ!", ki bo v naslednjih petih letih dijakom omogočal dodatne, strokovno vodene in brezplačne ure športne dejavnosti.  Projekt, ki ga je omogočilo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je vreden skoraj 4,5 mio€ evropskih kohezijskih sredstev, bo vključeval 144 vadbenih skupin ter ponudil številne priložnosti za dejavno udejstvovanje dijakov.

"S tem projektom želimo dodatno spodbuditi gibanje med dijaki ter prispevati k njihovemu zdravemu razvoju," je povedala direktorica Urada za razvoj in kakovost izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, Maja Mihelič Debeljak. 

S poudarkom na inovativnosti in mladostnem pristopu k soustvarjanju dejavnosti, bo projekt "zMIGAJ!" omogočil dijakom, da sami predlagajo in sooblikujejo vsebine vadbe, ki jih najbolj privlačijo. Pod mentorskim vodstvom ekipe strokovnjakov s Fakultete za šport, bodo dijaki pridobili varno in učinkovito izvajanje vadbe, ki bo prilagojena njihovim potrebam in interesom.

"Dandanes je že znanstveno dokazano, da je dejaven življenjski slog ključnega pomena za učinkovito učenje in posledičen kakovosten prehod na trg dela.", je prisotne seznanil vodja projektne skupine "zMIGAJ!" na Fakulteti za šport, dr. Gregor Jurak.

Projekt "zMIGAJ!" bo vključeval preko 1500 dijakov letno ter zagotovil 1.320 ur dodatne brezplačne vadbe za dijake in 748 ur brezplačne vadbe za zaposlene. Poleg tega bo 187 ur brezplačnega izobraževanja namenjenih strokovnemu kadru v šolah.

Vodja projekta mag. Poljanka Pavletič S. je povedala, da je že pred objavo javnega razpisa vladalo izjemno zanimanje s strani vodstev srednjih šol, zato v ekipi upajo, da bodo vsebine dosegle vse, ki ga bodo znali in želeli ponotranjiti.

Da bi projekt "zMIGAJ!" čimbolj približali zanimanjem ciljne populacije, bo komunikacija z njo potekala preko obsežne medijske kampanje, z izpostavljenostjo predvsem preko družabnih medijev in s pomočjo vplivnežev, ki so dijakom blizu.

Direktor Zavosda RS za šport Planica dr. Franci Petek je prisotnim povedal, da si predvsem želi, da bi dijaki imeli od projekta čim več in da bi po štirih letih ta postal primer odlične prakse, primeren za sistemsko uvedbo.

Projekt je zasnovan eksponentno, saj se bo po vsakem letu izvajanja, v sooblikovanju z dijaki, nadgrajeval.

 

Operacijo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada EKP 2021-2027.

 

                                     

Usposabljanje za ko-dizajn

Celje, 3. april 2024 - Ekipa Fakultete za šport se danes mudi na SIC Alme M. Karlin, kjer izvaja prvo usposabljanje za so-ustvarjanje vadbe, za pedagoge vključene v pilotni projekt "zMIGAJ!".
Se že veselimo vseh novih pristopov, ki jih boste ubrali s svojimi dijaki!

03.04.2024
1 1 1
To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo izkušnjo uporabnika. Z nadaljno uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. (Izvedite več...)   Strinjam se
© 2006 - 2024 Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport - Direktorat za šport
Piškotki | Made by